בשר מאכלים ביתיים קציצות

מתכון לקציצות בשר משובחות ברוטב עגבניות

Adina Batash
מתכון לקציצות בשר משובחות ברוטב עגבניות
מתכון מאת Adina Batash
חומרים –
לתערובת הקציצות:
חצי קילו בשר טחון
בצל מגורד
חופן של כוסברה או פטרוזיליה
כף מרק עוף
כפית פלפל שחור
כפית פפריקה אדומה
לרוטב:
1 פלפל ירוק חריף חתוך
5 שיני שום קצוצים
5 עגבניות גדולות חתוכות לפרוסות דקות
כף גדושה רסק עגבניות מרוכז
1 כף מרק עוף
1 כף פפריקה מתוקה
רבע כפית פלפל שחור (אם הפלפל הירוק לא חריף)
1 כפית סוכר
חצי כוס מים
אופן ההכנה-
תחילה נערבב את מרכיבים הקציצות לתערובת אחידה ונכניס למקרר לכחצי שעה
לאחר מכן נעבוד על הרוטב-
בסיר שטוח נפזר מעט שמן ונוסיף את הפלפל הירק החריף,
שיני השום, ואת העגבניות חתוכות לפרוסת דקות
נאדה את הכל עד לריכוך.
לאחר מכן נוסיף רסק עגבניות, כף מרק עוף, כף פפריקה מתוקה,
פלפל שחור גרוס, כפית סוכר וחצי כוס מים.
נבשל על הגז הכל עד לצמצום הרוטב
אנחנו מכוונים לקבל רוטב עגבניות ריבתי כדומה למטבוחה.
בינתיים נוציא את תערובת הקציצות מהמקרר,
נכדרר לקציצות עגולות עם ידיים רטובות ונסדר יפה בסיר.
ננמיך לאש נמוכה ונבשל כ30 עד 40 דקות.
בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *