חלבי עוגות קינוחים

הדוגמנית – עוגת גבינה גבוהה במיוחד

Janet Cohen Sonsino

 

 

הדוגמנית – עוגת גבינה גבוהה במיוחד

מתכון מאת Janet Cohen Sonsino

 

 


חומרים –
750 גרם גבינה לבנה 9%
גביע שמנת חמוצה של פעם
7 ביצים L
חצי כוס קורנפלור
חצי כוס קמח
חבילה אינסטנט פודינג וניל
כוס סוכר
5 טיפות תמצית וניל אמיתית
תרסיס שמן

אופן ההכנה-

מחממים תנור ל200 מעלות
מרפדים תחתית סיר ג’חנון בעיגול של נייר אפייה ומשמנים את הסיר בעזרת תרסיס שמן בנדיבות.
טורפים בקערה גדולה את הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה,
החלמונים, תמצית ווניל, קורנפלור, קמח ופודינג וניל לתערובת אחידה ללא גושים.
אחר כך מקציפים במיקסר חלבונים וסוכר 4 וחצי דקות במהירות הכי חזקה לקצף יציב.
תחילה טורפים שליש מהקצף לתערובת הגבינה, ורק אחר כך מוסיפים את שאר הקצף ומקפלים בעדינות לאיחוד.
משטחים את הבלילה בסיר הג’חנון וטופחים בעדינות שיצא האוויר
מניחים תבנית תנור עמוקה בשליש התחתון של התנור ויוצקים אליה 2 כוסות מים
מניחים את סיר הג’חנון בתוך התבנית עם המים, שממש יטבול בתוך המים.
אופים בשני שלבים – 10 דקות ראשונות ב־200 מעלות עד הזהבה קלה,
ולאחר מכן מנמיכים ל־150 מעלות ואופים עוד שעה ורבע.
משאירים את העוגה לעוד שעה בתנור מכובה.
לבסוף נוציא את העוגה למנוחה בחדר עד שמתקררת לגמרי ונכניס ללילה למקרר לפחות.
בהצלחה! עוגה יפהפיה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *