בשר מאפים

בורקס בשר פריך מבצק פילו עם רוטב פטריות עשיר

Natela Cohen
בורקס בשר פריך מבצק פילו עם רוטב פטריות עשיר
מתכון של Natela Cohen
חומרים –
לבורקס:
עלה 1 של בצק פילו
בצל 1 קצוץ דק
קילו בשר בקר טחון
פפריקה לפי טעם
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
סלסלת פטריות (לא משנה הסוג) חתוכות לקוביות קטנות
גמבה 1 חתוכה לקוביות קטנות
פלפל חריף מי שאוהב
עלה פילו
ביצה
שומשום
לרוטב פטריות:
מעט שמן
בצל חתוך לקוביות קטנות
חבילת פטריות שמפיניון
חצי כפית כורכום
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כף רוטב טריאקי
כוס מים
חצי כפית קורנפלור

אופן ההכנה-

במחבת גדולה נתחיל לטגן את הבצל הקצוץ עם מעט שמן,
לאחר שהבצל השחים מעט נוסיף את הבשר הטחון,
נתחיל לפורר את הבשר בעזרת כפות עץ או מזלג.
נוסיף תבלינים – פפריקה, מלח, פלפל שחור גרוס ונערבב מעט.
נחתוך את הפטריות והגמבה לקוביות קטנות מאוד, 
מי שאוהב אפשר להוסיף פלפל חריף קצוץ.
נערבב עוד פעם מעט נכסה במכסה ונבשל על אש בינונית 20 דקות.
לאחר 20 דקות נוריד את המכסה,
נמשיך לפורר הכל נבשל לעוד 2-3 דקות ונוריד מהאש.
ניקח עלה פילו ונחלק ל2 חלקים שווים,
כל חלק נקפל פעם אחת, נוסיף את הבשר ונגלגל.
נמרח ביצה ושומשום לנכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות
נאפה היטב עד שמשחים ונוציא
לרוטב פטריות-
נחמם מעט שמן במחבת, נוסיף את הבצל הקצוץ ונטגן עד השחמה,
לאחר שהבצל השחים נוסיף חבילת פטריות שמפיניון חתוכות לקוביות קטנות.
נטגן את הבצל והפטריות ביחד במשך כמה דקות,
לאחר מכן נוסיף כורכום, מלח, פלפל שחור וטריאקי ונמשיך לטגן,
לבסוף נוסיף כוס מים וחצי כפית קורנפלור, נמשיך לבשל עוד כמה דקות תוך כדי ערבוב
נשים לב שהרוטב לא ייצא סמיך מידי כדי שלא ייתקשה.
נוריד מהאש בזמן ונגיש.
בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *