בשר מאכלים ביתיים ממולאים

ממולאים מיוחדים ברוטב חמוץ מתוק

Adina Batash
ממולאים מיוחדים ברוטב חמוץ מתוק

מתכון – Adina Batash

חומרים –
10 פלפלים קטנים (ננקה מהגבעול ונשטוף הייטב את פנים הפלפל)
לתערובת המילוי:
חצי קילו בשר טחון
כוס אורז חד פעמי קר (שטוף היטב)
עלי סלרי קצוצים
כף שמן
חצי כוס מים
כף רסק עגבניות
כף מרק עוף
חצי כף פלפל שחור
לערבב היטב.
יש למלא את הפלפל (עד 3/4 מהפלפל)
לרוטב:
מעט שמן
כמה עלי סלרי קצוצים
2 שיני שום קצוצות
חופן נענע קצוצה
2 לימון סחוט (בערך חצי כוס)
כף מלח שטוחה
3 או 4 כפות סוכר
2 כפות גדושות של רסק עגבניות
3 כוסות מים פושרים
לטעום טעמי ולשפר
לשפוך את הרוטב על הפלפלים שיגיע עד חצי מגובה הפלפל
מביאים לרתיחה עדינה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים על אש קטנה🍒
אופן ההכנה-
ראשית נערבב את תערובת המילוי עד אחידות,
נמלא את הפלפלים עד 3/4 גובה פלפל ונשאיר בצד.
בסיר עם מעט שמן נוסיף את עלי הסלרי,
שיני השום והנענע, נאדה הכל כרבע שעה על אש קטנה.
לאחר רבע שעה נסדר את הפלפלים הממולאים היטב בסיר,
לרוטב נערבב בקערה את הלימון הסחוט, כף מלח, 3-4 כפות סוכר,
2 כפות גדושות רסק עגבניות ו3 כוסות מים פושרים,
נטעם ונתקן טעמים לפי הצורך
נפזר את הרוטב מעל הפלפלים בסיר, נוודא שיגיע עד חצי מגובה הפלפל.
נביא את הסיר לרתיחה, לאחר שרתח נכסה את הסיר ונבשל כשעתיים על להבה נמוכה
בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *