מתכון לפתיתים אחד אחד
חומרים –
ליטר מים
5 כפות שמן
חצי כף פלפל שחור גרוס (אפשר גם פחות מי שלא אוהב)
חצי כף מלח
חבילה פתיתים
כף מרק עוף
בצל 1 קצוץ דק או חתוך לפרוסות (לפי העדפה)
אופן ההכנה-
מרתיחים ליטר מים בסיר עם כף שמן וחצי כף מלח,
ברגע שהמים רותחים נכניס לסיר את הפתיתים ונערבב היטב.
ניתן לפתיתים לבעבע במים כ15 דקות,
לאחר 15 דקות נוציא, נסנן במסננת ואחרי הסינון נשטוף במים קרים להוצאת העמילן.
בסיר חדש נוסיף את הבצל החתוך ביחד עם 4 כפות שמן,
נטגן את הבצל עד הזהבה, לאחר שהבצל הזהיב נוסיף את הפתיתים ונערבב היטב.
לאחר ערבוב נוסיף פלפל שחור גרוס וכף מרק עוף.
נמשיך לערבב היטב, ננמיך ללהבה נמוכה נבשל עוד כ2 דקות ונוציא.
לפני שנוציא נטעם ונתקן טעמים לפי צורך
בהצלחה! פתיתים אחד אחד