מאפים

חלה מתוקה לשבת המלכה

Nofar Savir
חלה מתוקה לשבת המלכה
מתכון של Nofar Savir
חומרים –
מתכון לפני כוס חד"פ קרה
קילו קמח
כוס חד  סוכר
כף מלח
2 ביצים L
חצי חבילה (100 גרם) חמאה מומסת
חצי כוס שמן
3 כפות שמרים יבשים
2 שקיות סוכר וניל
2 כוסות מים
אופן ההכנה-
תחילה נערבב את הביצים הסוכר וסוכר הוניל,
אחר כך נוסיף את החמאה המומסת והשמן ונמשיך לערבב.
בקערה נפרדת נאחד את הקמח עם השמרים ביחד,
רק אז נוסיף את הקמח והשמרים לתערובת הביצים.
נוסיף 2 כוסות מים בהדרגה עד ונערבב עד לאיחוד כל החומרים
מרגע שהכל מתאחד נוסיף את המלח ונעביר למיקסר עם וו לישה לכ8 דקות לישה.
נכסה את הבצק נתפיח פעם ראשונה 45 דקות,
מחלקים את הבצק לכדורים שווים ומניחים יפה בתבנית כמו בתמונה,
מכסים שוב ונתפיח עוד כ20 דקות.
לאחר התפחה שניה נבריש את החלה בביצה טרופה מעל,
נחמם תנור מראש ל180 מעלות ונאפה עד השחמה יפה,
בערך 30-35 דקות אבל משתנה בין תנור לתנור.
בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *