אסיאתי בשר מתכונים מהירים

מוקפץ מטריף את החושים

אריאלה גולדמן

 

מוקפץ שמטריף את החושים
מתכון מאת אריאלה גולדמן
חומרים –
400 גר שייטל חתוך לרצועות דקות / רצועות דקות של אנטריקוט / רצועות חזה עוף / רצועות פרגית
4 כפות קורנפלור
4 כפות שמן רגיל
2 כפות שמן שומשום
פלפלים צבעוניים
פלפל צ'ילי אדום חריף טרי
גזר 1
סלסילה פטריות שמפניון טריות
חבילת אטריות אודון
לרוטב:
רבע כוס רוטב סויה
רבע כוס רוטב טריאקי
רבע כוס רוטב סצ'ואן
2 כפות שמן שומשום
שליש כוס מים
אפשר לעטר בשומשום ובצל ירוק פרוס דק
אופן ההכנה-
תחילה בקערה נערבב את רצועות השייטל / או הנתח שתבחרו
ביחד עם 4 כפות קורנפלור כך שכל רצועה תיהיה מצופה היטב בקורנפלור.
במחבת ווק נחמם 4 כפות שמן,
נטגן ונקפיץ את רצועות השייטל,
אחר כך נוסיף 2 כפות שמן שומשום נערבב ונסיר מהאש, נניח בצד.
נחתוך את הפלפלים לרצועות, נפרוס פלפל צ'ילי,
נחתוך למקלות את הגזר ונפרוס את הפטריות.
נוסיף לאותה המחבת שהשתמשנו קודם לכן מעט שמן אם חסר
נקפיץ הירקות עד הזהבה.
לאחר שהירקות מזהיבים נוסיף פנימה את השטייל,
לחלוט במים רותחים למשך 2 דקות חבילות אטריות "אודון" ( נודלס מהמטבח היפני )
נסנן את האטריות ונוסיף לסיר.
להוסיף ולערבב פנימה את מרכיבי הרוטב ונקפיץ הכל יחד עד קבלת רוטב דביק.
אפשר במקום הנודלס להגיש את התענוג הזה על אורז לבן
בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *