לכבוד החורף – מרק קוסקוס חם ומנחם שמחמם את הלב
חומרים-
בצל 1 גדול
2 שיני שום
2 גזרים
קישוא
תפוח אדמה
1/2 כרובית
1/2 דלעת
4 כוסות מים חמים
2 כפות שמן זית
כף כורכום
1 כפית כמון
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח (או לפי הטעם)
שקית קוסקוס בינוני
1/2 כוס חומוס מבושל
פטרוזיליה קצוצה לקישוט
אופן ההכנה
נכתוש את שיני השום ונחתוך את הירקות לקוביות גסות-
את הבצל, גזרים, קישוא, תפוח אדמה כרובית ודלעת.
לאחר מכן נחמם את השמן בסיר עמוק, נטגן את הבצל והשום עד להזהבה.
נוסיף לסיר את הירקות החתוכים ונטגן אותם למשך כמה דקות.
להכנת המרק נוסיף מים, כורכום, כמון, פלפל שחור ומלח.
נמתין עד לרתיחה, בשלב הזה ננמיך את האש ונניח לירקות להתבשל למשך 35-40 דקות, עד שהירקות מתרככים.
להכנת הקוסקוס-
בסיר נפרד נבשל את הקוסקוס לפי הוראות היצרן.
לסיום נמזוג את המרק החם על קירות הקוסקוס, ניתן להוסיף חומוס מבושל ופטרוזיליה קצוצה לקישוט.
בהצלחה!