
עוף עם לימון וזיתים כבושים ברוטב עשיר של כמון וכורכום
חומרים
עוף שלם, חתוך ל-8 חלקים
כוס זיתים ירוקים מגולענים
3 לימונים כבושים
בצל גדול
4 שיני שום כתושות
2 כפות פפריקה מתוקה
כף כמון
כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כוס שמן
1/2 כוס מים
מלח לפי הטעם
כוסברה קצוצה לקישוט
אופן ההכנה
תחילה, נחמם את השמן בסיר גדול ונניח את חתיכות העוף, נטגן אותן משני הצדדים עד להזהבה.
נחתוך את הלימונים הכבושים לפרוסות ואת הבצל נחתוך לקוביות.
נוסיף לסיר את הבצל והשום עד לקבלת גוון זהוב, נוסיף את התבלינים-פפריקה, כמון, כורכום, פלפל שחור ומלח.
נטגן את העוף עם התבלינים למשך דקה, על מנת שהעוף יספוג את הטעמים.
נוסיף את המים ונמתין לרתיחה, לאחר מכן נוסיף את הזיתים והלימונים הכבושים.
ננמיך את האש ונסגור את הסיר במכסה, נניח לתבשיל להתבשל במשך שעה עד שעה וחצי או עד שהעוף מתרכך.
ניתן לקשט עם כוסברה קצוצה.
בהצלחה!
מתכון – ליאת מוסקר