
מרק עדשים מצרי משגע שמתאים בדיוק
מתכון – מירי בר משיח
חומרים-
2 כוסות עדשים כתומות
2 בצלים גדולים קצוצים
3 גזרים חתוכים לקוביות
מים פושרים
4 שיני שום כתושות
חצי כפית כמון
מלח לפי טעם
פלפל שחור גרוס לפי טעם
פפריקה מתוקה לפי טעם
כורכום לפי טעם
מעט לימון סחוט
אופן ההכנה
בסיר רחב וגדול נבשל את הבצל עד השחמה ממש קלה,
נוסיף את הגזר והעדשים ולאחריהם נוסיף מים עד גובה 3/4 סיר,
נבשל כ30 דקות על להבה נמוכה.
לקראת סיום 30 הדקות נבשל 4 שיני שום כתושות עם חצי כפית כמון,
טיגון של קצת פחות מדקה ונוסיף את לסיר.
נוסיף את התבלינים לפי הכמויות שאוהבים נערבב הכל מעט ונבשל עוד כ10 דקות (להבה נמוכה)
נוריד מהאש נטעם ונתקן טעמים במידת הצורך.
בהצלחה!