
עוגת השיש של הבית – אני מתה עליה
מאת איילה לוי
חומרים-
*לפי כוס מדידה אוניברסלית
*2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה 26
4 ביצים L
200 גרם סוכר (כוס)
300 גרם קמח תופח (2 כוסות + 2 כפות)
3/4 כוס מיץ תפוזים
קורט מלח
3/4 כוס שמן
כפית תמצית וניל
כפית קינמון
כף שוקולית
כף סוכר דמררה
אופן ההכנה-
בקערה נערבב את הסוכר, ביצים, שמן,
מיץ תפוזים, תמצית וניל ומלח עד קבלת תערובת אחידה.
נוציא כחצי כוס מהבלילה,
עם חצי כוס הבלילה נערבב שוקולית, סוכר חום וקינמון ונשאיר בצד.
ניצוק כחצי מכמות הבלילה הבהירה לתבניות, מעל נפזר את הבלילה הכהה,
ומעל הבלילה הכהה נשפוך את מה שנשאר מהבלילה הבהירה,
ניצור צורת שיש יפה בעזרת סכין.
נחמם תנור מראש ל180 מעלות ונאפה כ45 דקות עד שקיסם ננעץ במרכז העוגה ויוצא נקי.
בהצלחה!