
סימפוניית פרג מיוחדת בתוך תבנית אינגליש קייק
מתכון מאת Maya Hartogs
חומרים-
*לתבנית אינגליש קייק
*כוס חד"פ קרה
3 ביצים L
3/4 כוס שמן
גביע שמנת חמוצה
מעט תמצית וניל
שלוק ליקר שוקולד
תפוח עץ מקולף ומגורד
3/4 כוס סוכר
שקית סוכר וניל
3/4 כוס אגוזי פקאן/מלך טחונים דק
כוס וחצי פרג טחון
1/2 כוס קמח תופח
לציפוי:
חבילת שוקולד חלב מומס עם מעט שמנת לבישול 10%
אופן ההכנה-
נתחיל לערבב בקערה את הביצים, שמן,
שמנת חמוצה, תמצית וניל, ליקר שוקולד ותפוח עץ.
אחר כך נוסיף את הסוכר, סוכר וניל,
אגוזים, פרג, קמח תופח ונמשיך לערבב היטב את הכל עד קבלת בלילה אחידה.
נעביר את הבלילה לתבנית אינגליש קייק עם נייר אפיה משומן.
נחמם תנור מראש ל180 מעלות ונכניס את העוגה לאפיה של כ40-50 דקות.
לפני שנוציא את העוגה ננעץ קיסם במרכזה ונוודא שיוצא יבש.
נוציא את העוגה מהתנור ונצנן אותה,
נמיס את שוקולד החלב ושמנת לבישול ונערבב לאחידות,
נפזר את ציפוי השוקולד מעל העוגה כשהיא קרה לקישוט.
בהצלחה!