
חזה עוף ברוטב חמאת בוטנים מעולה
מתכון מאת דבי קרני
חומרים-
3 כפות חמאת בוטנים עם שבבים
3 שיני שום קצוצות
כפית גי'נג'ר טרי מגורד
2 כפות צ'ילי מתוק
2 כפות טריאקי
מעט צ'ילי גרוס
כוס מים חמים (חד"פ חם)
בצל 1 קצוץ דק
חצי קילו – קילו חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
פטרוזיליה קצוצה
פלפל צ'ילי קצוץ
בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה-
לרוטב נתחיל לערבב את בקערה את החמאת הבוטנים,
שיני השום, ג'ינגר, צ'ילי מתוק, טריאקי, מעט צ'ילי גרוס ומים חמים.
נערבב הכל היטב לרוטב אחיד ונניח בצד.
אחר כך נתחיל לטגן במחבת גדול בצל קצוץ עם מעט שמן,
את קוביות חזה העוף נמליח מעט ונוסיף לבצל המטוגן,
נטגן את חזה העוף והבצל ביחד כ5 דקות תוך כדי ערבוב.
נשפוך את הרוטב שהשארנו בצד לתוך המחבת,
נבשל הכל עוד 5 דקות תוך כדי ערבוב רציף.
נכבה את האש, נפזר מעל הכל פרוסות צ'ילי חריף,
בצל ירוק קצוץ ופטרוזיליה קצוצה.
נגיש לצד אורז לבן
בהצלחה!