
כרוב ממולא
מאת טלי טליה לטי
חומרים-
כרוב 1 גדול
500 גרם בשר טחון
כוס אורז
בצל 1 גדול קצוץ
2 שיני שום כתושות
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס כוסברה קצוצה
כפית כמון
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל שחור גרוס
מלח לפי טעמכם
קופסא של עגבניות מרוסקות
כף רסק עגבניות
כוס מים
שמן
אופן ההכנה-
לפני הכל נסיר את עלי הכרוב החיצוניים הקשים,
אחר כך נכניס את הכרוב לסיר עם מים רותחים כ5-7 דקות
עד שהעלים רכים מספיק לגלגול, נוציא את העלים ונשמור בצד בינתיים.
נעבור להכנת המילוי, נטגן במחבת גדולה בצל עם מעט שמן עד הזהבה,
ברגע שמזהיב נוסיף את הבשר הטחון ונטגן עד שהבשר משחים,
לבצל והבשר נוסיף את האורז, השום, עשבי התיבול והתבלינים ונערבב היטב, נטעם ונתקן תיבול לפי הצורך.
לאחר מכן נניח עלה כרוב על משטח עבודה, נמלא במלית כל עלה,
נגלגל לגליל ונהדק את הקצוות, נחזור על הפעולה עם שאר העלים.
לרוטב – בסיר רחב נפרד נטגן את רסק העגבניות במעט שמן,
נוסיף את העגבניות המרוסקת, מים, מלח פלפל נערבב הכל ונביא לרתיחה.
ברגע שרותח נסדר את גלילי הכרוב הממולאים יפה בסיר,
נסגור את הסיר עם מכסה ונעביר את הסיר לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך כשעה וחצי.
בהצלחה!