Maya Hartogs



 

פשטידת פטריות מהממת שחובה להכין
מתכון מאת Maya Hartogs
חומרים-
בצל בינוני 1 קצוץ
שן שום כתושה
חבילת פטריות שמפיניון שטופות חתוכות דק
פירורי לחם
גביע גבינה לבנה
חצי גביע שמנת לבישול 9% או 10%
2 ביצים L
מלח
פלפל שחור גרוס
קמצוץ אגוז מוסקט
3 כפות קמח תופח
גאודה מגורדת
אופן ההכנה-
נתחיל לטגן במחבת בצל קצוץ,
נוסיף שן שום כתושה ואת הפטריות החתוכות ונטגן הכל ביחד כמה דקות.
כשהכל מתרכך נכבה את הגז, ונביא את התערובת לקירור.
נשמן תבנית בינונית בחמאה ונפזר פירורי לחם בתחתית,
ברגע שתערובת הפטריות התקררה נשפוך את הנוזלים אם יש,
נעביר לקערה ונערבב היטב ביחד עם גבינה לבנה,
שמנת לבישול, מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם,
קמצוץ אגוז מוסקט, ביצים וקמח תופח עד תערובת אחידה.
נשפוך את התערובת לתבנית מעל תחתית פירורי הלחם,
נפזר מעל התערובת עוד פירורי לחם וגבינת גאודה מגורדת.
נכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות לאפיה של כ35 דקות בערך,
נבדוק בעזרת קיסם שננעץ במרכז הפשטידה ויוצא יבש שהפשטידה מוכנה.
נגיש חם לצד שמנת חמוצה.
בהצלחה!

מאמרים מומלצים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *