
מרק מנגולד ועדשים עשיר בטעם הנכון
מאת Maya Hartogs
חומרים-
בצל 1 קצוץ דק
גזר שלם קלוף וחתוך לקוביות
שן שום כתושה
4-5 עלי מנגולד שטופים וקצוצים
כוס עדשים ירוקות שטופות
מים
מעט סויה
מלח
אבקת מרק עוף (לא חובה)
מעט חוואיג׳ למרק (לא חובה)
–אופן ההכנה
בסיר גדול מתאים למרק נתחיל לטגן בצל קצוץ בשמן זית עד השחמה.
אחר כך נוסיף את קוביות הגזר ושן שום כתושה,
את עלי המנגולד ונאדה הכל עד שהעלים מצמצמים נפח.
לאחר מכן נוסיף את העדשים הירוקות ונוסיף מים עד גובה 3/4 סיר בערך,
נתבל בסויה, מלח ומי שאוהבת יכולה להוסיף גם אבקת מרק וחוואיג׳ למרק.
נבשל עד שהגזר מתרכך והעדשים מתבשלות בערך כ30-40 דקות על להבה נמוכה.
מי שאוהב מרק מעט סמיך יותר אפשר לטחון בבלנדר מוט,
כמו כן אפשר להוסיף ארטישוק ירושלמי או מעט פסטה מי שאוהב
בהצלחה!