עוגת גזר שלמות בכלום עבודה

מירי אוחנה

 

עוגת גזר שלמות בכלום עבודה
מאת מירי אוחנה
חומרים-
2 ורבע כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
כפית סודה לשתיה
2 כפיות קינמון טחון
קורט מלח
4 ביצים L בטמפרטורת החדר
כוס שמן
כוס סוכר חום
חצי כוס סוכר לבן
2 כפיות תמצית וניל
2 כוסות גזר מגורד דק
כוס אגוזים קצוצים (לא חובה)
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה-
לפני שנתחיל נחמם תנור מראש ל180 מעלות ונשמן את 2 תבניות האינגליש קייק.
בקערה גדולה נערבב קמח, אבקת אפיה,
סודה לשתיה, קינמון ומלח.
בקערה נפרדת נערבב ביצים, שמן, סוכר חום, סוכר לבן ותמצית ווניל.
נטמיע את תערובת הרטובים לתערובת היבשים בתנועות קיפול עד בלילה אחידה.
לתערובת המשולבת נוסיף את הגזר במגורד והאגוזים ונערבב בקיפול עדין.
נחלק את הבלילה בין 2 התבניות.
נאפה כ50-60 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
נצנן לחלוטין את העוגות ונפדר באבקת סוכר.
טיפים:
  • חשוב לגרד את הגזר דק דק
  • אפשר להקפיא את העוגות עד חודש
  • מומלץ להחליף חלק מהשמן ברסק תפוחים לעוגה לחה אפילו יותר
  • חשוב מאוד לא לפתוח את התנור בזמן האפיה!

 

 

מאמרים מומלצים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *