
מתכון ללביבות טפלאק חמות מהמטבח הפרסי שכולם יאהבו
מתכון מאת שרונה לויאן מוטהדה
חומרים-
6-8 תפוחי אדמה בינוניים
3-4 ביצים L
3/4 כוס קוואקר (חד"פ קר)
שום גבישי כפית או שן שום כתושה
מלח
פלפל שחור גרוס
חצי כפית כורכום
שמן לטיגון
אופן ההכנה-
תחילה נקלף ונחתוך את תפוחי האדמה לרבעים.
לאחר מכן נשטוף היטב ונבשל במים עם מעט מלח וכורכום עד ריכוך.
לאחר הבישול נעביר למסננת ונסנן היטב מכל הנוזלים.
נעביר לקערה חדשה ונמעך לפירה,
נוסיף ביצים, קוואקר ותבלינים ונערבב לתערובת אחידה.
נחמם שמן עמוק במחבת עמוקה או שכבת שמן עבה במחבת שטוחה,
נטגן את הלביבות היטב משני הצדדים להשחמה.
בהצלחה!