חלבי עוגות קינוחים

מתכון מדויק לעוגת פרג עשירה

אתי שחר
מתכון מדויק לעוגת פרג עשירה
מתכון של אתי שחר
חומרים –
לעוגה:
2 כוסות פרג טחון פעמיים
1/2 כוס קמח
1/4 כפית מלח
כפית אבקת אפיה
גרידת תפוז מתפוז 1
כוס סוכר
שליש כוס אגוזי מלך טחונים
4 ביצים L מופרדות
50 גרם חמאה מומסת
2 כפיות תמצית וניל
לציפוי:
1/2 גביע שמנת מתוקה 38%
150 גרם שוקולד מריר
כפית תמצית וניל
אופן ההכנה-
ראשית נחמם תנור ל150 מעלות
בקערה נערבב את הפרג, קמח, מלח, אבקת אפיה, גרידת תפוז, ו2/3 מכמות הסוכר
במיקסר עם וו בלון נקציף את החלבונים עם שליש הסוכר שנותר עד קבלת קצף יציב ולהעביר למקרר.
בקערה חדשה במיקסר נקציף את חלמונים, חמאה, ותמצית וניל
את הקצף החלמונים נוסיף לקערה ונערבב היטב,
אחר כך נוסיף את קצף החלבונים שהעברנו למקרר באיטיות ונערבב בעדינות.
כאשר התערובת אחידה יוצקים לתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ
נאפה כ45-50 דקות תלוי בתנור, נוציא ונצנן את העוגה.
בינתיים מכינים את הציפוי גנאש
1/2 שמנת מתוקה 38% +150 גר' שוקולד מריר+ 1 כפית תמצית וניל
מחממים את השמנת המתוקה במיקרו או על הגז
יוצקים את השמנת המתקוה החמה על השוקולד המריר וממתינים 2 דקות שהשוקולד יימס
לבסוף מוסיפים את תמצית הוניל ומערבב הכל ביחד לקרם אחיד.
חשוב מאוד – לצקת את הקרם מעל העוגה כשהעוגה כבר קרה.
בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *