עוגת שיש מהממת! טעימה בטירוף

עוגת שיש מהממת! טעימה בטירוף
 
חומרים –
לפי כוס מדידה חד״פ חם
6 ביצים L
1/2 כוס סוכר
כוס שמן + כף שמן
1כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח תופח מנופה
חבילת שוקולד מריר
אופן ההכנה-
קודם כל נחמם תנור מראש למצב גריל עליון ותחתון ב160 מעלות.
תחילה נפריד את הביצים ונקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב,
אחר כך בקערה נפרדת נקציף חלמונים ונוסיף בהדרגה כוס שמן,
כוס מיץ תפוזים, והקמח התופח, נערבב עד קבלת תערובת אחידה ללא גושים.
נוסיף בתנועות קיפול את קצף החלבונים לתערובת החלמונים,
לאחר מכן נוציא לקערה נפרדת רבע מכמות הבלילה,
נמיס במיקרו בפולסים חבילת שוקולד מריר עם כף שמן,
נוסיף את השוקולד המריר המומס לקערה עם רבע מכמות הבלילה ונערבב לאחידות עד קבלת צבע חום כהה.
לבסוף נשפוך את הבלילה הלבנה לתבנית קוגלהוף, מעליה נשפוך את התערובת הכהה
ובעזרת סכין ניצור דוגמת שיש,
נכניס לתנור לאפיה של כשעה ועשר דקות בדיוק.
נוציא את התבנית ונהפוך אותה על רגליה,
נמתין שתתקרר ונשלוף את העוגה מהתבנית
בהצלחה!

מאמרים מומלצים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *