תבשיל מושלם לאירוח – אסאדו בקר עם בצלים מקורמלים

ספיר בדוסה
תבשיל מושלם לאירוח – אסאדו בקר עם בצלים מקורמלים
חומרים-
2 בצלים בינונים חתוכים לפרוסות (לא עבות מידי)
2 כפות דבש
קילו בשר בקר אסאדו (חתוך לקוביות)
3 שיני שום כתושות
2 תפו"א חתוכים לקוביות
מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/2 כף כורכום
1/2 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית כוסברה יבשה
1/4 כפית קינמון- מומלץ לא לוותר, נותן ארומה לבשר ומעשיר אותו.
אופן ההכנה-
בסיר נטגן את הבצלים עד לקבלת גוון זהוב אך לא שרוף,
נוסיף דבש ונערבב עד לאיחוד.
נניח את חתיכות הבקר בסיר ונטגן גם אותן משני הצדדים.
כאשר הבשר משחים מעט נוסיף את שיני השום הכתושות ונערבב קלות,
שימו לב שהשום לא נשרף על מנת שלא יהיה טעם לוואי במנה.
נוסיף לסיר מים רותחים עד גבוה חצי סיר,
אין צורך שהמים יכסו את כל הבשר.
נוסיף לסיר את תפוחי האדמה, התבלינים ונערבב היטב.
נשאיר את התבשיל על הגז למשך 10 דקות על אש גבוהה (בכיריים חשמליים נכוון לרמה 7).
בתום 10 דקות הבישול, נניח נייר אפייה מתחת לברז המים ונכווץ אותו עד שייספג במים.
נמחץ בעדינות ונוציא מעט מהמים.
את נייר האפיה נניח מעל הבשר כך שיכסה את כולו ומעל נעטוף את הסיר היטב בנייר כסף.
נחמם תנור מראש ל180 מעלות במצב גריל ונכניס אליו את התבשיל למשך כשעה.
כעבור שעה, נעלה את התנור ל200 מעלות ונשנה למצב חום עליון וחום תחתון,
נמשיך לבשל כ-4 שעות עד שהבשר רך.
מידי פעם נבדוק שהבשר לא נשרף, ננעץ מזלג על מנת לבדוק את הרכות.
במידה ונדרש עוד זמן בתנור ניתן לבשר להתבשל בישול טוב ואיטי.
בסיום 4 שעות נוציא את בשר מהתנור.
בהצלחה!
מתכון של Moria GL
תמונה מאת ספיר בדוסה 

מאמרים מומלצים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *