חגיגה של טעמים – מג'דרה עשירה עם אסאדו מפורק

 

 

חגיגה של טעמים: מג'דרה עשירה עם אסאדו מפורק

 

חומרים-

לאסאדו-

1.5 ק"ג אסאדו
2 בצלים גדולים, חתוכים לרבעים
4 שיני שום, כתושות
2 כפות רוטב סויה
כף חרדל
 כפית כמון
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כוס יין אדום (אופציונלי)
4 כוסות מים חמים
למג׳דרה-
1 כוס עדשים שחורות
2 כוסות אורז בסמטי
4 כוסות מים חמים
בצל גדול קצוץ
2 שיני שום כתושות
2 כפות שמן זית
כף כורכום
1/2 כפית כמון
1/4 כפית פלפל שחור
מלח לפי הטעם
לקישוט-
בצל מטוגן
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
אופן הכנת האסאדו-
תחילה נכתוש את שיני השום ונחתוך את הבצלים לקוביות גסות.
לאחר מכן נחמם שמן זית בסיר, נטגן את הבצל והשום עד להזהבה.
נוסיף את נתח האסאדו לסיר ונטגן אותו מכל הצדדים עד להשחמה.
להכנת הרוטב נוסיף את רוטב הסויה, חרדל, כמון, פלפל שחור, יין אדום (למי שאוהב) ומים.
נכסה את הסיר בנייר כסף ונכניס את הבשר לתנור שחומם מראש על 160 מעלות, נמתין 3-4 שעות או עד שהבשר מתרכך מאוד ומתפורר.
לסיום נוציא את הבשר מהתנור ונפורר אותו באמצעות 2 מזלגות.
אופן הכנת המג׳דרה-
תחילה נניח את העדשים בסיר להשריה למשך חצי שעה. נשטוף את האורז היטב ונסנן.
בסיר גדול נחמם שמן זית, נטגן את הבצל והשום עד להזהבה.
נוסיף את שאר המצרכים לסיר- אורז, עדשים, כורכום, כמון, פלפל שחור ומלח.
נטגן דקה את הכל ביחד לספיגת טעמים. נמזוג את המים החמים לסיר ונמתין עד לרתיחה.
ננמיך את האש, נכסה במכסה ונניח לאורז להתבשל במשך 20-25 דקות ,עד לספיגת הנוזלים וריכוך העדשים.
הרכבת המנה-
לסיום, נפזר את האסאדו מעל המג׳דרה ונקשט מלמעלה בבצל מטוגן ופטרוזיליה קצוצה.
בהצלחה!

מאמרים מומלצים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *