סוד הטעם המרוקאי – דג ברוטב עגבניות מתובל


 

 

סוד הטעם המרוקאי- דג ברוטב עגבניות מתובל

חומרים

4 חתיכות פילה דג לבן  (למשל לברק או אמנון)
2 בצלים גדולים
6 שיני שום גדולות
2 כפות שמן זית
כפית כמון
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית אבקת צ'ילי גרוס
עגבנייה מגורדת
2 כפיות כורכום
1/2 כפית פפריקה מתוקה
400 מ"ל רוטב עגבניות מרוסקות
1/2 כוס מים
צרור קטן כוסברה קצוצה
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח לפי הטעם
תוספת אפשרית 
אורז לבן/קוסקוס

אופן ההכנה

תחילה נקצוץ את הבצלים, לאחר מכן נחמם שמן זית בסיר שטוח.
נטגן את הבצל עד להזהבה ונוסיף את שיני השום השלמות.
נוסיף את התבלינים- כמון, כורכום, פלפל שחור, פפריקה מתוקה ואבקת צ׳ילי גרוס.
נניח לתבלינים להיפתח בסיר, נטגן כמה שניות.
נוסיף את הנוזלים- עגבניה מגורדת, עגבניות מרוסקות ומים.
נמתין לרתיחה ונבשל על אש נמוכה כ-15 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם.
נוסיף את הדגים לסיר בעדינות לרוטב,
נבשל אותם על אש נמוכה למשך כ10-15 דקות או עד שהדג מבושל ומתפורר בקלות עם מזלג.
לקישוט נפזר מעל את הכוסברה והפטרוזיליה.
ניתן להגיש עם אורז לבן או קוסקוס בצד.
בהצלחה!

 

מאמרים מומלצים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *