סוד הטעם המרוקאי- דג ברוטב עגבניות מתובל
חומרים
4 חתיכות פילה דג לבן (למשל לברק או אמנון)
2 בצלים גדולים
6 שיני שום גדולות
2 כפות שמן זית
כפית כמון
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית אבקת צ'ילי גרוס
עגבנייה מגורדת
2 כפיות כורכום
1/2 כפית פפריקה מתוקה
400 מ"ל רוטב עגבניות מרוסקות
1/2 כוס מים
צרור קטן כוסברה קצוצה
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח לפי הטעם
תוספת אפשרית
אורז לבן/קוסקוס
אופן ההכנה
תחילה נקצוץ את הבצלים, לאחר מכן נחמם שמן זית בסיר שטוח.
נטגן את הבצל עד להזהבה ונוסיף את שיני השום השלמות.
נוסיף את התבלינים- כמון, כורכום, פלפל שחור, פפריקה מתוקה ואבקת צ׳ילי גרוס.
נניח לתבלינים להיפתח בסיר, נטגן כמה שניות.
נוסיף את הנוזלים- עגבניה מגורדת, עגבניות מרוסקות ומים.
נמתין לרתיחה ונבשל על אש נמוכה כ-15 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם.
נוסיף את הדגים לסיר בעדינות לרוטב,
נבשל אותם על אש נמוכה למשך כ10-15 דקות או עד שהדג מבושל ומתפורר בקלות עם מזלג.
לקישוט נפזר מעל את הכוסברה והפטרוזיליה.
ניתן להגיש עם אורז לבן או קוסקוס בצד.
בהצלחה!