מאכלים ביתיים עוף תבשילי עדות

תבשיל עוף בסגנון מרוקאי

Batel Biton
תבשיל עוף בסגנון מרוקאי
מתכון מאת Batel Biton

חומרים –

8 יחידות של חלקי עוף
2 קופסאות זיתים מגולענים
גמבה אדומה פרוסה לרצועות
2 בצלים חתוכים לרצועות
5 שיני שום קצוצות
מית מחצי לימון
רבע צרור כוסברה
מים שמן
חצי כפית כורכום
כף גדושה פפריקה מתוקה
כף מרק עוף
כף כפית כמון
מלח לפי טעם
כפית סוכר
2 כפות רסק עגבניות
2 כוסות מים חמים
אופן ההכנה-
תחילה נכניס את הזיתים לסיר עם מים שיכסו את הזיתים, נרתיח על מנת שתצא המרירות מהזיתים.
בסיר רחב נוסף נרתיח שמן ונטגן את הבצל והשום. לאחר מכן, נוסיף גמבה אדומה ונטגן עד שהיא מתחילה להתרכך.
נוסיף את הלימון הסחוט שיתערבב ביחד עם הבצל, השום והגמבה ונוסיף תבלינים:
חצי כפית כורכום, כף גדושה פפריקה, כף מרק עוף, כף כמון, ומלח לפי הטעם. (נטעם ונתקן טעמים לפי הצורך)
לאחר מכן נוסיף את הזיתים לסיר ועל הזיתים נוסיף שתי כפות רסק, 2 כוסות מים חמים וכפית סוכר שיכסו את כל הזיתים
לבסוף נוסיף את העוף והכוסברה נסגור את הסיר עם מכסה ונבשל למשך 25 עד 30 דקות.
ייתכן ונצטרך להוסיף מים בין לבין כי הנוזלים מצטמצמים במהלך הבישול.
לאחר הבישול נכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות כ- 7 דקות ללא מכסה עד שהעופות מקבלים השחמה יפה
בתאבון ובהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *