סוד ההצלחה שלי לפחזניות ביתיות אווריריות וטעימות

נורית תיכון
נורית תיכון
נורית תיכון

 

 

סוד ההצלחה שלי לפחזניות ביתיות אווריריות וטעימות

חומרים
שימו לב- לצורך הכנת המתכון נצטרך צנתר ושקית זילוף 
להכנת הבצק
125 מ"ל מים
125 מ"ל חלב
100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
150 גרם קמח
4 ביצים L
סוכר ווניל או תמצית וניל לטעם

למילוי הקצפת

1 שמנת מתוקה
1 סוכר וניל
אופן ההכנה 
הכנת הבצק:
תחילה נחמם בסיר את המים, החלב, החמאה והמלח עד לרתיחה.
נוסיף לסיר את הקמח ונערבב היטב עד לקבלת כדור בצק אחיד שנפרד מדפנות הסיר.
נניח את הבצק בקערה וניתן לו להצטנן מעט.
נשבור את הביצים ונוסיף את הביצים אחת אחת לקערת הבצק.
נערבב היטב את התערובת בכל ביצה שנוספה עד לקבלת בצק חלק ומבריק.
הכנת הפחזניות:
נעביר את הבצק לשק זילוף עם צנתר ונזלף עיגולים קטנים על התבנית (ראו תמונה).
שימו לב שלכל פחזנית יש "תחתית ומכסה" , זאת אומרת נזלף כמות מספיקה כך שלכל פחזנית תהיה תחתית ומכסה .
נרפד תבנית בנייר אפייה ונכניס את הפחזניות לתנור שחומם מראש על 200 מעלות.
נאפה את הפחזניות כ-25-30 דקות, עד שהפחזניות זהובות ופריכות.
נוציא ונצנן לחלוטין.
מילוי הפחזניות:
להכנת הקצפת נמזוג לקערה שמנת מתוקה עם סוכר וניל  ונקציף היטב עד לקבלת קצפת יציבה.
הרכבת הפחזניות:
נעביר את הקצפת לשק זילוף עם צנתר ונזלף עיגולים קטנים על תחתית הפחזנית ומעל כל פחזנית נשים "מכסה" (ראו תמונה).
בהצלחה!

 

מתכון – נורית תיכון

מאמרים מומלצים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *