פשטידת דלעת פשוט מהממת שחובה להכין

Inna Bandoil

פשטידת דלעת פשוט מהממת שחובה להכין
מאת Inna Bandoil
חומרים-
2 פיסות דלעת בינוניות עד גדולות (בערך קילו וחצי)
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כוס שמן זית
200 גרם גבינה בולגרית 16%
2 ביצים L
1/4 חבילה עירית שטופה וקצוצה דק (לא חובה)
100 גרם קוואקר
190 גרם קמח לבן
חצי שקית אבקת אפיה
50 גרם גרעיני דלעת קלופים
אופן ההכנה-
לפנ הכל נחמם תנור ל190 מעלות ונרפד תבנית תנור בנייר אפייה.
נניח את הדלעת בתבנית ונזלף מעליה מעט שמן זית,
מלח, פלפל שחור ונעסה את הדלעת קלות.
נאפה כ45 דקות בערך עד שהדלעת רכה וננעץ בה מזלג בקלות, נוציא מהתנור ונצנן.
אחר כך נשמן תבנית פאי במעט שמן זית וננמיך את התנור ל180 מעלות.
נקלף את הדלעת מהקליפה ונעביר למעבד מזון,
נוסיף את שארית שמן הזית שנשאר לנו מרבע כוס,
את הגבינה הבולגרית, ביצים, עירית, קוואקר,
קמח, אבקת אפיה, מלח ופלפל ונעבד הכל במעבד מזון עד כל המרכיבים נטמעים בתערובת.
נעביר את התערובת שקיבלנו לתבנית הפאי עד 2/3 מגובה התבנית ומפזרים מלמעלה זרעי דלעת לקישוט.
נכניס את הפשטידה לתנור עד הזהבה זמן אפיה של בערך 45 דקות,
נבדוק בעזרת קיסם שננעץ במרכז הפשטידה ויוצא יבש שהיא אכן מוכנה.
מצננים את הפשטידה מעט מוציאים מהתבנית ומגישים.
בהצלחה!

מאמרים מומלצים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *