העוגיה המושלמת ליד הקפה – ביסקוטי פירות ואגוזים

עליזה ששון

 

העוגיה המושלמת ליד הקפה – ביסקוטי פירות ואגוזים
מאת עליזה ששון

 

חומרים-
4 ביצים L
כוס סוכר
כפית תמצית וניל
3 כוסות קמח
כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1 כוס אגוזים קצוצים (שקדים, פיסטוקים, או תערובת)
1/2 כוס פירות מסוכרים קצוצים (צימוקים, חמוציות, או תערובת)

 

אופן ההכנה-
בקערה גדולה נטרוף ביצים, נוסיף סוכר ותמצית וניל נערבב היטב עד לקבלת תערובת אוורירית.
בקערה נפרדת נערבב את המוצרים היבשים קמח, אבקת אפייה ומלח.
בשלב הבא נטמיע את התערובת הרטובה אל התערובת היבשה ונלוש עד לקבלת בצק אחיד.
לאחר מכן נוסיף לבצק את האגוזים והפירות המסוכרים,
נלוש היטב כך שהם יטמנו בתוך הבצק.
נחלק את הבצק לשניים, מכל חתיכה ניצור כיכר ארוכה ושטוחה,
נניח את שתי הכיכרות על מגש עם נייר אפיה.
נכניס את הבצק לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 25-30 דקות עד להזהבה.
לסיום, נוציא את הכיכרות מהתנור ונניח להן להתקרר מעט. נחתוך כל כיכר לפרוסות באלכסון בעובי 1 ס״מ.
לאחר החיתוך נסדר את הפרוסות על מגש האפיה,
נחזיר אותן לתנור למשך 10-15 דקות עד להשחמה קלה והתייבשות.
בהצלחה!

 

מאמרים מומלצים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *