
המנה שהילדים הכי אוהבים – קציצות עוף ברוטב אדום
מאת גילה אילוז
חומרים-
לקציצות:
1 ק"ג חזה עוף טחון
1 בצל גדול מגורד
2 ביצים L
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
2 שיני שום כתושות
1 כף פירורי לחם
מלח, פלפל שחור, כמון, פפריקה מתוקה –
לפי הטעם
1 ק"ג חזה עוף טחון
1 בצל גדול מגורד
2 ביצים L
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
2 שיני שום כתושות
1 כף פירורי לחם
מלח, פלפל שחור, כמון, פפריקה מתוקה –
לפי הטעם
לרוטב:
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
1 פחית עגבניות מרוסקות
1/2 כוס מים
1 כף רסק עגבניות
1 כפית סוכר
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח, פלפל שחור – לפי הטעם
אופן ההכנה-
נערבב בקערה את מרכיבי הקציצות לתערובת אחידה. ניצור מהתערובת כדורי קציצות.
להכנת הרוטב נשתמש בסיר עמוק, נחמם שמן עליו ונוסיף בצל ושום, נטגן עד להזהבה.
נוסיף את פחית העגבניות המרוסקות, מים, רסק עגבניות ואת התבלינים-מלח פלפל ופפריקה.
נמתין עד לרתיחה, נבשל את הרוטב על אש נמוכה למשך כ-15 דקות.
לסיום, נוסיף את הקציצות לרוטב,
נכסה את הסיר ונניח לקציצות להתבשל על אש נמוכה למשך 20-25 דקות
או עד שהרוטב מסמיך והקציצות מבושלות היטב.
בהצלחה!