
מוסקה ביתית כמו במסעדה
מאת תמי אוחנה
חומרים-
4 חצילים פרוסים
לתערובת הבשר:
בצל 1 קצוץ דק
700 גרם בשר בקר טחון
שן שום כתושה
כפית אורגנו יבש
חצי כפית טימין יבש
חצי כפית קינמון
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית אבקת מרק עוף
3 כפות רסק עגבניות
לרוטב:
2 כפות מרגרינה
2 כפות קמח
כוס חצי מים
2 ביצים L טרופות
קורט אגוז מוסקט
חצי כפית מלח
אופן ההכנה-
לפני הכל נפרוס את החצילים, נמליח ונספוג.
אחר כך נעבור להכנת המילוי,
במחבת גדולה נתחיל להזהיב את הבצל עם מעט שמן,
נוסיף את הבשר הטחון ונבשל עד השחמה.
לאחר שהבשר משחים נוסיף את התבלינים והרסק,
נבשל הכל ביחד כמה דקות ונוריד מהאש.
נסדר בתבנית פיירקס בינונית שכבת חצילים פרוסים,
מעליה שכבת של תערובת הבשר ומעל שכבת הבשר עוד שכבת חצילים.
לרוטב – נמיס במיקרו את המרגרינה ונערבב ביחד עם קמח וחצי כוס מים,
לאחר שהתערובת מתקררת מעט נוסיף 2 ביצים טרופות,
מלח ואגוז מוסקט, נערבב הכל לרוטב אחיד.
נשפוך את הרוטב מעל שכבת החצילים העליונה ונכסה בנייר כסף.
נכניס את התבנית לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך כשעה,
לקראת סוף האפיה נסיר מעט את הכיסוי.
בהצלחה!