
חיתוכיות ריבה מפעם אין על הטעם הנוסטלגי
מתכון מאת שרונה זאבי
חומרים-
לבצק:
3 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
2 שקיות סוכר ווניל
חצי כוס סוכר
2 חלמונים L
100 גרם מרגרינה או חמאה מומסת
חצי כוס שמן
חצי כוס מיץ תפוזים
למילוי:
ריבה לבחירה
כפית תמצית רום
כפית תמצית וניל
רבע כוס מים
כף גדושה קקאו
אופן ההכנה-
ללוש את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו לישה או בידיים,
אחר כך נכסה במגבת ולתת לבצק לנוח לפחות כשעה במקרר.
לאחר המנוחה נשטח חצי מכמות הבצק בתבנית בינונית,
נחמם תנור מראש ל180 מעלות ונכניס לאפיה של כ15 דקות בלבד ונוציא.
בקערה קטנה נערבב היטב כוס וחצי ריבה לבחירה,
כפית תמצית ווניל, כפית תמצית רום, רבע כוס מים, כף גדושה קקאו,
אגוזים קצוצים גס ומעט פירורי פתי בר אם העיסה דלילה.
נמרח על הבצק החצי אפוי, ומעל נגרד את הבצק הנותר שהשארנו בצד.
נחזיר לתנור לעוד כ20 דקות בערך, נוציא ונהנה
בהצלחה!