עוף

פסטרמה ביתית אליפות

Judy Palti

פסטרמה ביתית אליפות

מתכון – Judy Palti
חומרים –
להשריה ללילה בכלי עם מכסה-
3-4 חצאי חזה עוף שלמים ונקיים מגידים.
3 שיני שום פרוסות
3 עלי דפנה
כף סוכר
כף מלח גס
מי ברז לכיסוי חזה העוף
לקערית עם תיבול לאחר ההשריה-
כף פפריקה מתוקה
כף שום גבישי
1/2 כפית טימין יבש
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
כף רוטב צ'ילי מתוק
אופן ההכנה-
ראשית נשרה את חזה העוף בהשריה ללילה בכלי עם, נשתמש במרכיבים שרשומים למעלה
למחרת נוציא את העוף נסנן מהמים ונייבש בעזרת נייר סופג.
נערבב בקערית את מרכיבי התיבול לאחר ההשריה
נערבב את חזה העוף בקערית ונעסה אותו היטב בתערובת.
נחמם תנור מראש ל190 מעלות, נניח את הפסטרמה בתבנית עם נייר אפיה ונאפה כ25 דקות.
לאחר 25 דקות נכבה את התנור ונשאיר את הפסטרמה בפנים לעוד 10 דקות.
נוציא, נצנן מעט ונפרוס את הפסטרמה לפרוסות דקות עם סכין חדה.
ניתן לשמירה בקירור עד שבוע, עסיסית וטעימה בטירוף, בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *